top of page

A N A T O M I A   
F E R I C I R I I

prin dans, teatru și artă contemporană
10 practici zilnice
de relaxare și forță



30 iulie de la 5 la 7 PM
la Baia Populară SIBIU


 

33% reducere

Early Bird până 15 iulie și înscrieri duo

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg

„Pentru mine, Anatomia fericirii este despre conectare, grijă de sine, iubire de sine, iubire de frumosul tău natural, îmbrățișare de univers.”

Bianca Grosu (psihoterapeut)

„Recomand cu mare bucurie (sora cu fericirea : ) practicile Adrianei de relaxare și forță pe care le- am experimentat într-un program mai amplu. Adriana Chiruta reușește să creeze un echilibru tare plăcut între diverse stări -de prezență, observare, mirare, acțiune, expansiune - cu un entuziasm contagios ce te trezește la viață după o zi plină și lungă..

Am savurat în special tehnicile ei de relaxare, care m-au odihnit și încărcat, prin care m-am simțit complet susținută.”

Oana Toderică ( consilier dezvoltare personală prin artă / profesor arte vizuale)

"Atelierele Adrianei au fost și sunt mereu prilej de bucurie, joacă relaxată, explorare a corpului și-a limitelor lui, a intimității și-a comunității. Practicile ei conținătoare te ajută să respiri plenar și să dai frâu liber imaginației copilului din tine.”

Luiza Alecsandru (mediator cultural)

Anatomia fericirii, pe cât pare de complicată, pe atât e de simplă. Mi-au plăcut sesiunile Adrianei, pentru că m-au ajutat să fiu prezentă și relaxată indiferent de starea cu care intram în atelier. Ador să dansez, încă mi-au plăcut mult și momentele în care stăteam în constructive rest position. Mulțumesc, Adriana!”

Raluca Bârsan (inginer, Design Thinking Coach @ ULSB D-School)

”O primă mărturisire în seara asta: mi-am forțat coloana cărând ceva foarte greu. Am avut dureri serioase, mai ales în zona lombară. Se întâmpla la prânz. De-a lungul serii am făcut Șarpele ancestral de trei ori și Rest Position de două. De la o sesiune la alta simțeam cum starea se ameliorează. Acum sunt (aproape) ca nou. Senzațional. Îți mulțumesc mult!"

Felician Chiruță (scriitor)

„Pentru mine Anatomia fericirii a fost o provocare. M-am surprins văzând că îmi place foarte mult. Aveam nevoie de ceva care să mă scoată din cazemata mea mentală. Reverențe voioase din Rîpa.” 

Cătălin Savin (muzician)

Anatomia fericirii este un antrenament pentru savurarea vieții cu mai multă plăcere și pentru păstrarea zâmbetului pe buze chiar și în situațiile dificile. Este pentru tine (și pentru cei dragi ție) dacă vrei să încorporezi și să ai la îndemână în viitorul apropiat și îndepărtat câteva tehnici simple pentru:
 
 

  • intrarea într-un corp relaxat, neutru și puternic chiar și în situații limită, obișnuindu-te să acționezi din relaxare și plăcere, nu din tensiune sau frică,

 

  • respectarea unor dinamici naturale care te pot ajuta să avansezi fără epuizare spre visurile tale și să eviți blocajele, descurajarea, situațiile de freeze și procrastinare,

  • luarea în calcul a propriului corp emoțional cu da-urile și nu-urile lui legitime,
    ,

  • corp extins cu amplificarea respirației și a vocii,
     

  • explorarea în viața cotidiană a puterii imaginației atunci când depășește faza de wishful thinking și face corp comun cu propriul corp, respirație și voce, devenind intenție și eliberându-ne de tendințele de autosabotare,

  • a-ți trăi viața ca pe un spectacol bun, chiar și în cele mai dificile etape ale ei,

  • a șți că ai resurse de stare de bine deja,  acum și a porni într-o călătorie spre un viitor dezirabil,

  • a explora modalități ușor de folosit în viața de zi cu zi de recuperare a încrederii în sine și de reducere la tăcere a vocii criticului interior.

 

Programul celor două ore:

 

Partea întâi: Relaxare activă și tehnici anti-burnout

Mindfulness artistic / Corp neutru (relaxat) / Shoshin / Dinamici naturale / Atenția față de corpul emoțional

Partea a doua: Corpul extins și ieșirea din tiparele de victimă 

Forța imaginației încorporate / Corpul decis și indici verbali și posturali de statut superior​​

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg
Draga mea Adriana, îți mulțumesc încă o data din tot sufletul pentru faptul că împărtășești cu noi, cei care am participat la cursurile tale de dans/improvizație cunoștințele, răbdarea, energia, frumusețea, magia, starea ta de bine, bucuria de a fi, energia pozitivă care se simte din prima secundă în care pășim în spațiul găsit de tine.

Ești un ghid/ o călăuză în care am mare încredere și alături de care simt că îmi este bine și de la care am atât de multe lucruri de învățat.

Zilele astea de mișcare liberă, improvizație, căutare interioară, exprimarea emoțiilor prin dans, mi-au făcut tare mult bine și asta pentru că ceea ce oferi tu, nu sunt doar: spațiul în care ne strângem sau faptul că ne mișcăm laolată... este mai mult decât atât... 'poveștile' pe care ni le spui, uneltele și tehnicile cu care să lucrăm cu noi înșine acasă fac întreaga experiență să fie o adevărată terapie.

Am vrut să știi cât de mult bine mi-a făcut acest timp pe care l-am îmbrățișat cu tot sufletul și de care aveam mare nevoie.

Iulia Munteanu (Elven Bird www.elvenbird.com)

Cum ar fi ca viața ta să devină o operă de artă, un spectacol în care să respiri și să joci cu plăcere, ridicându-te spectaculos (cum altfel?) din provocări și căderi. S-a întâmplat câteodată să mă gândesc la asta, arta salvându-mi viața de nenumărate ori încă din copilărie, cu lecțiile ei de zbor și de ieșire cu o oarecare grație chiar și din mari suferințe.

După deja decenii de practică artistică, pasiune pentru cogniția umană și aprofundare a comportamentului uman cu câțiva mari maeștri ai scenei internaționale, pot să-ți ofer câteva instrumente și antrenamente simple, lejere și deseori amuzante, care exersate fiind pe cont propriu după întâlnirea cu mine, îți pot transforma treptat viața într-o operă de artă și într-un spectacol dezirabil. 

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg
Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg

”A fantastic workshop, which will provide you different dance, performance art, and acting techniques to influence your state of mind. I went there with other psychology students and we can confirm it was very beneficial.”​

Risa Mano-Cârneală (photographer and psychology student @ SRH Berlin)

"Thank you so much for your workshop! I have to say that the real impact it had on me came later. I had felt drained, tired and sad for a few weeks before (after a lot of studying, only using my brain and maintaining in this particular energy - sometimes worrying whether this would stick with me). After your workshop I felt really energetic, vital, happy and hopeful. It stayed for a few days very strongly and by now came back to a “normal” but positive state."

Ida von Holtum (psychology student @ SRH Berlin)

„Atelierul a fost pentru mine o gură de oxigen dupa ore, pentru că fiecare zi a mea cu copiii este epuizantă. O frumoasă lecție de a depăși eventualele blocaje în mod teatral, dar totuși implicat. O mostră despre cum să mă depărtez de probleme, rămânând totuși aproape de copii (elevi). Cărticica ta, foarte apreciată de copiii mei mai mari, cei din clasa a XII-a, face un tur printre cei cu veleitați actoricești. Mulțumesc pentru șansa de a participa la atelier! ”​
Ionela Moscovici, profesor psiholog

„Pentru mine, acest atelier a fost super benefic, deoarece am învățat sau am reînvățat să mă joc, cu mine dar și împreună cu ceilalți, am învățat lucruri total noi. Am folosit deja câteva din exerciții la orele mele și au prins foarte bine. Îți doresc proiecte frumoase, zile cu dragoste și zâmbete!”​

Mariana POP, profesoară de matematică

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg
colaj anatomia fericirii.jpg
Anatomia fericirii este rezultatul a peste 20 de ani de practici și explorări în zona formelor teatrale orientale și occidentale, dansului contemporan și improvizației, toate combinate cu background-ul în filozofie, științe cognitive și pasiunea pentru noile cercetări și soluții practice legate de moduri de deblocare din automatismele traumei, reziliență prin artă și instrumente simple, la îndemâna oricui în viața de zi cu zi, de post-traumatic growth.
Mai mult
bottom of page