top of page

A N A T O M I A   
F E R I C I R I I




 

practici de relaxare și forță


 

prin teatru, dans și artă contemporană 

 

@ ANIMA, Constituției 2, Sibiu
 

A N A T O M I A   F E R I C I R I I
ANTI-BURNOUT DANCE corpul neutru și relaxarea activă 11, 12  iunie / OCUPĂ-ȚI SCENA corpul decis și ieșirea din tiparele de victimă 18, 19 iunie / FITNESS FOR DREAMERS corpul  extins / corpul imaginației 25, 26 iunie /  Dansează-ți DA-urile și NU-urile! corpul emoțional / corpul relațiilor 2, 3 iulie

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg

„Pentru mine, Anatomia fericirii este despre conectare, grijă de sine, iubire de sine, iubire de frumosul tău natural, îmbrățișare de univers.”

Bianca Grosu (psihoterapeut)

 

„Recomand cu mare bucurie (soră cu fericirea : ) practicile Adrianei de relaxare și forță pe care le-am experimentat într-un program mai amplu. Adriana Chiruta reușește să creeze un echilibru tare plăcut între diverse stări - de prezență, observare, mirare, acțiune, expansiune - cu un entuziasm contagios ce te trezește la viață după o zi plină și lungă. Am savurat în special tehnicile ei de relaxare, care m-au odihnit și încărcat, prin care m-am simțit complet susținută.”

Oana Toderică (consilier dezvoltare personală prin artă / profesor arte vizuale)

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg

ANATOMIA FERICIRII este un program complex format din patru ateliere, un antrenament pentru savurarea vieții cu mai multă plăcere și pentru păstrarea zâmbetului pe buze chiar și în situațiile dificile. Este pentru tine (și pentru cei dragi ție) dacă vrei să încorporezi și să ai la îndemână în viitorul apropiat și îndepărtat câteva tehnici simple pentru:
 

 

  • intrarea într-un corp relaxat, neutru și puternic chiar și în situații limită, obișnuindu-te să acționezi din relaxare și plăcere, nu din tensiune sau frică,

 

  • respectarea unor dinamici naturale care te pot ajuta să avansezi fără epuizare spre visurile tale și să eviți blocajele, descurajarea, situațiile de freeze și procrastinare,

  • luarea în calcul a propriului corp emoțional cu da-urile și nu-urile lui legitime,
    ,

  • corp extins cu amplificarea respirației și a vocii,
     

  • explorarea în viața cotidiană a puterii imaginației atunci când depășește faza de wishful thinking și face corp comun cu propriul corp, respirație și voce, devenind intenție și eliberându-ne de tendințele de autosabotare,

  • a-ți trăi viața ca pe un spectacol bun, chiar și în cele mai dificile etape ale ei,​

  • a ști că ai resurse de stare de bine deja,  acum și a porni într-o călătorie spre un viitor dezirabil,

  • a explora modalități ușor de folosit în viața de zi cu zi de recuperare a încrederii în sine și de reducere la tăcere a vocii criticului interior.

​​​​​

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg
IMG_20211001_113403_2_edited_edited_edited.png

1. ANTI-BURNOUT

DANCE 

corpul neutru și relaxarea activă
@ ANIMA, Constituției 2, Sibiu

11 iunie (adolescenți, studenți)
12 iunie (adulți de toate vârstele)

6.30 PM - 9 PM

 

Un meniu delicios de exerciții și tehnici de acțiune și concentrare prin relaxare, unele dintre ele folosite de sute de ani în teatrul oriental! Totul pentru a ne ajuta să simțim că suntem mult mai prezenți, creativi și eficienți atunci când ne eliberăm corpul și mintea de frici și tensiuni inutile.

Acest atelier este pentru tine și prietenii sau colegii tăi, dacă vrei să ai la îndemână, pe viitor, câteva tehnici simple prin care să te relaxezi chiar și în situații dificile și să acționezi dintr-o stare de ușurință și plăcere, nu din încordare și îngrijorare.

Vom învăța, de asemenea, să întrupăm unele dinamici naturale care te pot ajuta să avansezi către dorințele și visurile tale cu mai mult entuziasm și să eviți blocajele sau procrastinarea.

Acest workshop este prima parte din Anatomia Fericirii, un ghid practic de relaxare — o trusă de supraviețuire plină cu exerciții simple și plăcute, pe care le vei putea repeta oricând, pe cont propriu, după încheierea workshopului. Exerciții care, în timp, dizolvă tensiunile inutile (unele fixate în corp încă din copilărie), dar și potențialul de burnout sau stări de indispoziție pe care aceste tensiuni le pot aduce în viețile noastre.

"Thank you so much for your workshop! I have to say that the real impact it had on me came later. I had felt drained, tired and sad for a few weeks before (after a lot of studying, only using my brain and maintaining in this particular energy - sometimes worrying whether this would stick with me). After your workshop I felt really energetic, vital, happy and hopeful. It stayed for a few days very strongly and by now came back to a “normal” but positive state."

Ida von Holtum (psychology student @ SRH Berlin)

 

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg
baza_edited_edited.png

2. OCUPĂ-ȚI SCENA!
corpul decis și ieșirea din tiparele de victimă

@ ANIMA, Constituției 2, Sibiu
18 iunie (adolescenți, studenți)
19 iunie (adulți de toate vârstele)
6.30 PM - 9 PM

 

Un set de exerciții de statut superior din improvizație și câteva tehnici orientale bazate pe rezistență minimă și acțiune decisă. Totul pentru a ne elibera de tiparele corporale ale victimei și pentru a ieși, cu eleganță și toată imensitatea noastră, din acele relații de putere care ne reduc la mult mai puțin decât suntem cu adevărat.

Acest atelier este un ghid practic de relaxare și forță, prin care vom afla cum să NU mai hrănim acea parte din mintea noastră care generează și regizează scenarii de auto-sabotaj, frică și neîncredere în sine.

Vom explora propria noastră imensitate prin exerciții simple și plăcute de corp decis și corp extins și de amplificare a respirației și a vocii. Vom învăța să liniștim vocea criticului interior, cu o singură intenție clară: să trăim cu mai multă plăcere, forță și ușurință.
Și să începem, în sfârșit, să ne ocupăm propria scenă, în loc să ne mulțumim doar privind spectacolele celorlalți!

”A fantastic workshop, which will provide you different dance, performance art, and acting techniques to influence your state of mind. I went there with other psychology students and we can confirm it was very beneficial.”​

Risa Mano (photographer and psychology student @ SRH Berlin)

 

 

  „Draga mea Adriana, îți mulțumesc încă o dată din tot sufletul pentru faptul că împărtășești cu noi, cei care am participat la cursurile tale de dans/improvizație cunoștințele, răbdarea, energia, frumusețea, magia, starea ta de bine, bucuria de a fi, energia pozitivă care se simte din prima secundă în care pășim în spațiul găsit de tine.

Ești un ghid/ o călăuză în care am mare încredere și alături de care simt că îmi este bine și de la care am atât de multe lucruri de învățat. Zilele astea de mișcare liberă, improvizație, căutare interioară, exprimarea emoțiilor prin dans, mi-au făcut tare mult bine și asta pentru că ceea ce oferi tu, nu sunt doar: spațiul în care ne strângem sau faptul că ne mișcăm laolată... este mai mult decât atât... 'poveștile' pe care ni le spui, uneltele și tehnicile cu care să lucrăm cu noi înșine acasă fac întreaga experiență să fie o adevărată terapie. Am vrut să știi cât de mult bine mi-a făcut acest timp pe care l-am îmbrățișat cu tot sufletul și de care aveam mare nevoie.”

Iulia Munteanu (Elven Bird www.elvenbird.com)

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg
IMG_20211001_113403_1_edited_edited_edited.png

3. FITNESS FOR DREAMERS 
corpul  extins / corpul imaginației 

@ ANIMA, Constituției 2, Sibiu
25 iunie (adolescenți, studenți)
26 iunie (adulți de toate vârstele)
6.30 PM - 9 PM

Creierul visătorului seamănă cu cel al marilor oameni de știință și artiști, datorită acestei capacități de a deschide căi noi, de a ieși din tipare și convingeri limitative, către necunoscut – acolo unde începe cu adevărat dansul cu viața.

Nu avem nicio idee ce se va întâmpla mâine – niciunul dintre noi! Dar există ceva în viața noastră de visători care ne ajută să fim mai pregătiți, în orele noastre de veghe, pentru imprevizibil și chiar pentru situații limită.

Exact asta vom explora în acest atelier dedicat corpului și minții extinse: moduri prin care putem activa căile neuronale ale visării chiar și în stare de veghe.

Vom crea, cu ajutorul narațiunilor din propriile vise, scenarii pentru mobilitate sporită, extinzându-ne astfel viața emoțională și mentală.

Cercetările recente din neuroștiința somnului și a viselor arată că visele sunt instrumente esențiale pentru rezolvarea de probleme și că permeabilitatea dintre stările de visare și cele de veghe este mult mai mare decât am crezut. Visele sunt antrenamente/repetiții extrem de eficiente pentru situații de criză.

Așadar, dragi visători, haideți să ne antrenăm împreună și să dansăm cu splendidele noastre corpuri ale imaginației!

„Un experiment psihologic inedit...

între oniric, conștiență, autoevaluare, destindere și echilibrare psihosomatică.”​

Liana Ramona Botoc

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg
IMG_20211001_113400_1_edited_edited.png

4. Dansează-ți DA-urile
și NU-urile! 
corpul emoțional / corpul relațiilor

@ ANIMA, Constituției 2, Sibiu

2 iulie (adolescenți, studenți)

3 iulie (adulți de toate vârstele)

6.30 PM - 9 PM

Cu toții avem atitudini atât pozitive cît și negative sănătoase, acele momente în care respingem ceea ce ne  face rău și în care aducem înspre noi ceea ce ne e benefic. Cu toții avem DA-urile și NU-urile noastre legitime. Toate – la modul ideal – ne permit să  evităm pericolele și să construim contexte hrănitoare în care să  creștem.

Gândește-te câte ore de terapie se fac în întreaga lume pentru a descoperi și susține aceste DA-uri și NU-uri valide, sănătoase, care ne ajută să transformăm părțile toxice ale relațiilor noastre, inclusiv relația cu noi înșine, într-unele mai corecte și echilibrate.

În acest atelier vom încorpora câteva reguli simple ale relațiilor armonioase, sănătoase, echitabile – atât cu noi înșine, cât și cu ceilalți. Vom reduce disocierea de propriile emoții, de corp și de nevoile noastre valide și vom debloca acea capcană a rămânerii într-un spectru redus de emoții și posibilități de mișcare.

Chiar dacă e nevoie de puțin antrenament pentru a reauzi acele semnale pe care mulți dintre noi le-am ignorat, uneori încă din copilărie, exprimarea autentică a corpului nostru emoțional și relațional este un pas important spre autenticitate, spre mai multă plăcere de a trăi și spre ingredientul principal al relațiilor reușite – inclusiv cea cu noi înșine:  corectitudinea.

Mi-au plăcut atelierele tale! Aveam nevoie de așa ceva. De obicei eu sunt cea care organizează evenimente și mă ocup de tot. Mi-a prins bine să fiu participantă, nu organizator/lider de ceva. Îmi place dansul și să mă pierd in el. Am recunoscut unele practici, dar stilul a fost diferit decât ce am făcut până acum. M-am simțit liberă, că pot să fiu eu, în ciudățeniile mele. Cel mai mult m-a impactat dansul oglindit, când am exprimat tristețea. A fost așa unic și deep pentru mine să văd și să simt că cineva îmi poate fi alături când mi-e rău, greu. Cred ca ar fi minunat un retreat cu toate exercițiile la care te-ai gândit! Mulțumesc pentru experiențe! Îmi place dedicarea ta!”

Alexandra Mandache

„Atelierele Adrianei au fost și sunt mereu prilej de bucurie, joacă relaxată, explorare a corpului și-a limitelor lui, a intimității și-a comunității. Practicile ei conținătoare te ajută să respiri plenar și să dai frâu liber imaginației copilului din tine.”

Luiza Alecsandru (jurnalist,  mediator cultural)

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg
colaj anatomia fericirii.jpg
ANATOMIA FERICIRII este rezultatul a peste 20 ani de practici și explorări în zona formelor teatrale orientale și occidentale, dansului contemporan și improvizației, toate combinate cu background-ul în filozofie, științe cognitive și pasiunea pentru noile cercetări și soluții practice legate de moduri de deblocare din automatismele traumei, reziliență prin artă și instrumente simple, la îndemâna oricui în viața de zi cu zi, de post-traumatic growth.

Mai mult

WhatsApp

0040 75210 3939

Email 

Follow

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page