top of page

mar., 19 dec.

|

București

DECEMBRIE RELAXAT

O porție delicioasă de exerciții și tehnici de acțiune și de concentrare prin relaxare, folosite de sute de ani în teatrul oriental, care ne vor ajuta să înțelegem că suntem mult mai prezenți, puternici, creativi, eficienți când ne eliberăm corpul și mintea de frici și tensiuni inutile.

Nu mai este posibilă înregistrarea
Vezi alte evenimente
DECEMBRIE RELAXAT
DECEMBRIE RELAXAT

Ora și locul

19 dec. 2023, 19:00 – 20:30

București, AREAL / Strada Anastasie Simu 2, București 030167, România

Despre eveniment

Antrenat de decenii în teatrul și dansul occidental de  calitate și de secole în cele orientale, CORPUL NEUTRU / CORPUL RELAXAT  corelat cu ceea ce se mai numește în teatru ZERO POINT (”on the edge of a  breath, looking”) sau la japonezi cu SHOSHIN (mintea începătorului), ne ajută să ne mișcăm în spectacolul propriilor noastre vieți cu mai  puține stări de epuizare, cu mai multă inventivitate și putere de a ne  pune în practică propriile visuri dincolo de obstacolele din jur,  de a  relaționa cât mai hrănitor cu noi înșine, cu nevoile noastre valide și  unii cu alții și de a ieși cu eleganță din relațiile și jocurile de  putere toxice pentru noi și pentru potențialul nostru real. Prima regulă a improvizației este: Be yourself! Accept yourself as you are! Legat de a fi noi înșine, japonezii spun că tensiunile din corp reprezintă ceea ce ne-au cerut ceilalți să fim sau ceea ce am învățat să ne cerem ca urmare a cerințelor celorlalți, în timp ce zonele de relaxare reprezintă ceea ce suntem cu adevărat. Legat de asta, una din marile măiestrii din artele marțiale e de a reuși să trimiți toate încordările din corp doar în degetele mici de la picioare, în rest totul rămânând relaxat, vigilent și fluid.

Într-o formulă unică de mișcare creativă, free dance și improvizație, Adriana Chiruta vă va ghida fin și jucăuș prin arta autoacceptării și prin diverse posibilități de relaxare atentă, oferindu-vă scurtături și exerciții simple și adorabile pe care le veți putea repeta ulterior de câte ori veți avea nevoie, inclusiv cu partenerii sau cu copiii voștri, pentru a trece mai ușor peste situațiile dificile sau pur și simplu pentru a savura, cu mai multă plăcere, frumusețea din noi și din viețile noastre. 

Ne vom antrena, ne vom mișca creativ, vom dansa, vom râde și ne vom simți bine în propria piele și unii cu ceilalți și veți rămâne cu set de practici pentru a continua și pe cont propriu călătoria! Exerciții și tehnici de acțiune și de concentrare prin relaxare, pentru a înțelege că suntem mult mai prezenți și mai puternici când ne eliberăm corpul și mintea de frici și tensiuni inutile și că nu e nevoie să riscăm stări de epuizare și anxietate pentru a realiza lucruri extraordinare.

--------------------------

Cu studii în artele spectacolului și filozofie, Adriana Chiruta este regizoare pasionată de dans postmodern, artistă multimedia și manager cultural. De-a lungul a mai bine de 15 ani a ținut o serie largă de ateliere pentru diverse categorii de public de la copii, la arhitecți și studenți arhitecți, actori, dansatori, performeri, artiști vizuali, psihologi și pedagogi școlari, activiști pentru drepturile omului și naturii, participând de asemenea la ateliere cu câțiva mari artiști ai lumii proveniți din teatre laborator. În 2010 a publicat un Manual de improvizație care a fost distribuit gratuit în bibliotecile școlilor și liceelor din Cluj-Napoca. 

Distribuie evenimentul

bottom of page