top of page

A N A T O M I A   
F E R I C I R I I


10 practici de relaxare și forță
atelier online de improvizație
și mișcare creativă 

cu Adriana Chiruta

 

duminică 23 iunie, de la 19 la 21


ANATOMIA FERICIRII este un set de atitudini și practici pentru readucerea zâmbetului pe buze chiar și în situații complicate.

 

Vom experimenta și degusta împreună câteva exerciții simple care cu siguranță îți vor fi utile și îți vor aduce o stare de bine pe viitor. În această serie de 10 practici selectate cu grijă, unele din ele folosite de sute de ani în teatrul oriental, ne vom reconecta cu resursele de stare de bine care sunt la dispoziția noastră în fiecare clipă dar de care, în frenezia activităților de zi cu zi, uităm deseori.

Vom călători prin resursele propriei respirații, voci, capacități de concentrare, imaginații constructive și a energiei pe care o declanșează ancorarea în propriile noastre intenții pentru a ne simți mai prezenți, puternici și creativi.

 

Tot acest ghid practic de relaxare și forță va dizolva în timp, prin repetare, tensiunile inutile (unele cristalizate în corp încă din copilărie) și întregul risc de epuizare și indispoziție pe care aceste tensiuni îl pot declanșa.

 

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg

”Pentru mine, Anatomia fericirii este despre conectare, grijă de sine, iubire de sine, iubire de frumosul tău natural, îmbrățișare de univers.”

Bianca Grosu (psihoterapeut)

 

„Recomand cu mare bucurie (sora cu fericirea : ) practicile Adrianei de relaxare și forță pe care le- am experimentat într-un program mai amplu. Adriana Chiruta reușește să creeze un echilibru tare plăcut între diverse stări -de prezență, observare, mirare, acțiune, expansiune- cu un entuziasm contagios ce te trezește la viață după o zi plină și lungă..

Am savurat în special tehnicile ei de relaxare, care m-au odihnit și încărcat, prin care m-am simțit complet susținută.”

Oana Toderică ( consilier dezvoltare personală prin artă / profesor arte vizuale)

"Atelierele Adrianei au fost și sunt mereu prilej de bucurie, joacă relaxată, explorare a corpului și-a limitelor lui, a intimității și-a comunității. Practicile ei conținătoare te ajută să respiri plenar și să dai frâu liber imaginației copilului din tine.”

Luiza Alecsandru (mediator cultural)

Anatomia fericirii, pe cât pare de complicată, pe atât e de simplă. Mi-au plăcut sesiunile Adrianei, pentru că m-au ajutat să fiu prezentă și relaxată indiferent de starea cu care intram în atelier. Ador să dansez, încă mi-au plăcut mult și momentele în care stăteam în constructive rest position. Mulțumesc, Adriana!”

Raluca Bârsan (inginer, Design Thinking Coach @ ULSB D-School)

„Pentru mine Anatomia fericirii a fost o provocare. M-am surprins văzând că îmi place foarte mult. Aveam nevoie de ceva care să mă scoată din cazemata mea mentală. Reverențe voioase din Rîpa.” 

Cătălin Savin (muzician)

”O primă mărturisire în seara asta: mi-am forțat coloana cărând ceva foarte greu. Am avut dureri serioase, mai ales în zona lombară. Se întâmpla la prânz. De-a lungul serii am făcut Șarpele ancestral de trei ori și Rest Position de două. De la o sesiune la alta simțeam cum starea se ameliorează. Acum sunt (aproape) ca nou. Senzațional. Îți mulțumesc mult!"

Felician Chiruță (scriitor)

 • intrare într-un corp relaxat/ neutru chiar și în situații complicate,
   

 • respectarea unor dinamici naturale care ne ajută să avansăm spre realizarea propriilor visuri, evitând stările de blocaj sau cele de procrastinare,
   

 • o mai mare receptivitate față de propriul corp emoțional cu da-urile și cu nu-urile lui legitime,

 

 


 

 • extindere corporală și amplificare a respirației și vocii,
   

 • explorare, în viața de zi cu zi, a forței imaginației atunci când face corp comun cu propriul nostru corp, respirație și voce, devenind intenție și eliberându-ne de tendințele autosabotante.

 

 

Acest atelier intensiv de două ore este pentru tine dacă îți dorești ca pe viitor să ai la îndemână soluții rapide și practice pentru:

 

 

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg
Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg
colaj anatomia fericirii.jpg
Acest atelier este rezultatul a peste 20 ani de practici și explorări în zona formelor teatrale orientale și occidentale, dansului contemporan și improvizației, toate combinate cu background-ul în filozofie, științe cognitive și pasiunea pentru noile cercetări și soluții practice legate de moduri de deblocare din automatismele traumei, reziliență prin artă și instrumente simple, la îndemâna oricui în viața de zi cu zi, de post-traumatic growth.
Mai mult

Cum ar fi ca viața ta să devină o operă de artă, un spectacol în care să respiri și să joci cu plăcere, ridicându-te spectaculos (cum altfel?) din provocări și căderi. S-a întâmplat câteodată să mă gândesc la asta, arta salvându-mi viața de nenumărate ori încă din copilărie, cu lecțiile ei de zbor și de ieșire cu o oarecare grație chiar și din mari suferințe.

După deja decenii de practică artistică, pasiune pentru cogniția umană și aprofundare a comportamentului uman cu câțiva mari maeștri ai scenei internaționale, pot să-ți ofer câteva instrumente și antrenamente simple, lejere și deseori amuzante, care exersate fiind pe cont propriu după întâlnirea cu mine, îți pot transforma treptat viața într-o operă de artă și într-un spectacol dezirabil. 

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg
Draga mea Adriana, îți mulțumesc încă o data din tot sufletul pentru faptul că împărtășești cu noi, cei care am participat la cursurile tale de dans/improvizație cunoștințele, răbdarea, energia, frumusețea, magia, starea ta de bine, bucuria de a fi, energia pozitivă care se simte din prima secundă în care pășim în spațiul găsit de tine.

Ești un ghid/ o călăuză în care am mare încredere și alături de care simt că îmi este bine și de la care am atât de multe lucruri de învățat.

Zilele astea de mișcare liberă, improvizație, căutare interioară, exprimarea emoțiilor prin dans, mi-au făcut tare mult bine și asta pentru că ceea ce oferi tu, nu sunt doar: spațiul în care ne strângem sau faptul că ne mișcăm laolată... este mai mult decât atât... 'poveștile' pe care ni le spui, uneltele și tehnicile cu care să lucrăm cu noi înșine acasă fac întreaga experiență să fie o adevărată terapie.

Am vrut să știi cât de mult bine mi-a făcut acest timp pe care l-am îmbrățișat cu tot sufletul și de care aveam mare nevoie.

Iulia Munteanu (Elven Bird www.elvenbird.com)

WhatsApp

0040 75210 3939

Email 

Follow

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
bottom of page