top of page
BAZĂ simplă.jpg

Începem în octombrie cu
 

lunea antibullying.jpg

 

Bine ai venit!
 

Te-ai gândit cum ar fi ca viața ta să devină o operă de artă, un spectacol în care să respiri și să joci cu plăcere, ridicându-te spectaculos (cum altfel?) din toate provocările și din toate căderile. M-am gândit deseori la asta, arta salvându-mi viața de nenumărate ori, încă din copilărie. Nu e de mirare că unul din cercetătorii cei mai importanți ai PTSD și terapiei traumelor, Bessel van der Kolk, menționează teatrul, dansul, improvizația, printre instrumentele cele mai eficiente în ieșirea din suferințele noastre personale sau sociale.  După deja decenii de practică artistică, pasiune pentru cogniția umană și aprofundare, cu câțiva mari maeștri ai scenei internaționale, a comportamentului uman, pot să-ți ofer câteva instrumente și antrenamente simple, lejere și deseori amuzante, care exersate fiind, îți pot transforma viața într-o operă de artă și într-un spectacol dezirabil. 

Înainte de a merge mai departe, te invit să răspunzi cu da sau nu la următoarele întrebări, pentru a afla mai ușor ce antrenament ți se potrivește cel mai mult:


1. Consideri că situațiile de bullying, shaming, ghosting ți-au afectat încrederea în propriile talente și visuri și nevoia legitimă de a trăi într-un mediu social neostil, non-discriminatoriu, în care fiecărei persoane i se permite să înflorească?

 

 

2. Consideri că practicile de cooperare, respect, grijă reciprocă, corectitudine și un leadership respectuos față de cultivarea talentelor și abilităților fiecăruia sunt prezente în mediul tău profesional sau în școală/liceu/facultate?

3. Te simți blocată/blocat de vocea criticului interior („nu sunt capabil, nu pot, nu am cum să reușesc”), nepermițându-ți să-ți asculți intuiția și interzicându-ți să ai momente de spontaneitate și de încredere în sine și în ceilalți?

 

4. Îți este greu să echillibrezi nevoile de relaxare și regenerare cu cele de efort intens și să transformi propria muncă în plăcere?

5. Ți se întâmplă deseori să-ți refuzi nevoile legitime de stare de bine și să te simți captiv în situații personale și profesionale toxice și într-o gamă restrânsă și nocivă de emoții, disociindu-te de complexitatea ta emoțională?

În Zona Contemporană vor fi programate pe viitor și ateliere dedicate copiilor și preadolescenților, însă până atunci, pe lângă reducerile masive pentru adolescenți și studenți, sunt invitați părinții și cadrele didactice care vor putea să transmită acasă sau la clasă exercițiile și antrenamentele cu care se vor familiariza la ateliere.

Imaginați-vă cum ar crește copiii antrenați, fie acasă, fie la școală, încă de la vârste mici, în arta și regulile cooperării (arta improvizației),  în capacitatea de a găsi resurse de relaxare și concentrare chiar și în situații tensionate, în forța de a ieși cu eleganță din situații abuzive, în plăcerea de a urmări complexitatea propriilor emoții, în loc să le nege.

Pentru înscrierile din septembrie beneficiați de

40%

reducere pentru abonamente

Abonament adolescenți și studenți

Lunea antibullying și marțea fericirii

300 lei / atelier

Abonamente 4 sau 2x2 pentru adulți

Lunea antibullying, marțea fericirii, vinerea antiburnout și sâmbăta emoțională.

Înscrie-te împreună cu un prieten, coleg, partener și beneficiați împreună de 50% reducere.

300 lei / atelier

Abonament 2x2 cadre didactice

La alegere

300 lei / atelier

Abonament pentru două ateliere sau pentru două persoane care se înscriu împreună la un atelier.

Joia (r)evoluției în educație și lunea antibullying.

400 lei / atelier

Fiecare atelier este format din 4 ședințe de antrenament a câte 2 ore fiecare.

Costul unui atelier unic în afara oricărei formule de abonament este de 500 de lei. 

Vom antrena capacitatea de a intra într-o stare de relaxare și concentrare chiar și în condiții de stress, încrederea în noi înșine și forța de a impune raporturi corecte sau ieșirea cu eleganță din relații de putere toxice, amuțirea criticului interior și spontaneitatea și plăcerea cooperării, abilitatea de a ne asculta intuiția și corpul emoțional cu nu-urile și cu da-urile lui legitime precum și posibilitatea de flexibilizare și remodelare a reacțiilor emoționale în așa fel încât emoțiile benefice pentru noi și pentru ceilalți să ne vină în ajutor chiar și în situații aparent limită. 

Imaginați-vă de câte ședințe de terapie ar fi scutiți copiii care ar învăța din timp cum 

Raluca Crișan

Psiholog școlar

Participarea la atelierul de improvizatie teatrală pentru profesori fost benefică din două puncte de vedere. În primul rând, a fost util ca informație acumulată în vederea propriei dezvoltări personale și a autocunoașterii. În al doilea rând mi-a plăcut practicarea și însușirea unor exerciții ce pot fi propuse mai departe elevilor, exerciții ce promoveză nu doar bunăstarea psihică și fizică, ci și unele valori prosociale, cum ar fi grija față de alții şi coeziunea grupurilor.

Mariana Pop

Profesor Matematică

Pentru mine, acest atelier a fost super benefic, deoarece am învățat sau am reînvățat să mă joc, cu mine dar și împreună cu ceilalți, am învățat lucruri total noi, am aflat despre oameni cu adevărat implicați în lumea aceasta a educatiei , ex: sir Ken Robinson, Augusto Boal și alții... Mi-a placut stilul tau de a ne arăta diferite forme de improvizație. Eu joc in continuare, în fiecare an pentru alți spectatori (elevii), în fiecare zi pentru mine este o provocare, deoarece starea spectatorilor mei se schimbă zilnic (azi înțeleg mai mult, mâine poate mai puțin, azi au chef de oră, de "spectacolul meu", alteori nu). Am folosit deja câteva din exercițiile de improvizație la orele mele și au prins foarte bine. Vă doresc proiecte frumoase, zile cu dragoste și zâmbete.

Anca Buturcă 

Psiholog 

Aspecte pe care le-am apreciat la curs au fost: - ineditul activităților: au fost interesante, noi - utilitatea activităților - modul in care ne-ai prezentat activitățile : mimica, gestica pe care ai folosit-o au fost foarte sugestive - ai creat o atmosferă plăcută de lucru, fără criticism. Am simtit că pot „să mă joc”, că am voie să gresesc si spre surprinderea mea am reușit să improvizez în mai multe jocuri în special în cel cu povestitorul. Felicitări atât pentru continutul cursului cât si pentru prestația ta ca și trainer.
Cu recunostinta,
Anca.

Ionela Moscovici

 Profesor psiholog

Atelierul de improvizație a fost pentru mine o gură de oxigen dupa ore, pentru că fiecare zi a mea cu copiii este epuizantă. O frumoasă lecție de a depăși eventualele blocaje în mod teatral, dar totuși implicat. O mostră despre cum să mă depărtez de probleme, rămânând totuși aproape de copii (elevi). Cărticica ta, foarte apreciată de copiii mei mai mari, cei din clasa a XII-a, face un tur printre cei cu veleitați actoricești. Mulțumesc pentru șansa de a participa la atelier! 
bottom of page