top of page
Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg

ANATOMIA FERICIRII

practici de relaxare și forță pentru părinți și copii

Modulul I: Relaxare activă și tehnici antiburnout 

miercurea 20, 27 martie de la 19 la 21 sau sâmbăta 23, 30 martie, de la 11 la 13 

Modulul II: Corp extins și tehnici antibullying 

miercurea 3. 10 aprilie de la 19 la 21 sau sâmbăta 6, 13 aprilie de la 11 la 13

 

Locuri limitate!!! 

Reduceri Early Bird de până la 35% până în 18 martie! 

Participare gratuită pentru copii.

Atelier online.

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg

ANATOMIA FERICIRII e un instrumentar de supraviețuire zâmbitoare, un set de atitudini și practici care ne ajută să NU îi mai oferim hrană acelei părți a minții noastre ce produce și regizează scenarii autosabotante de frică, încordare inutilă și neîncredere în sine. Acest atelier este conceput special pentru tine și pentru copiii tăi (inclusiv cel interior) sau, în cazul în care ești cadru didactic, pentru copiii cu care lucrezi, dacă îți dorești ca pe viitor să aveți cu toții la îndemână soluții rapide și practice pentru:

 

 

 • intrare într-un corp relaxat/ neutru chiar și în situații complicate,
   

 • respectarea unor dinamici naturale care ne pot ajuta să avansăm spre realizarea visurilor noastre evitând stările de blocaj sau cele de procrastinare,
   

 • o mai mare receptivitate față de propriul corp emoțional cu da-urile și cu nu-urile lui legitime,

 

 


 

 • extindere corporală și amplificare a respirației și vocii,
   

 • explorare, în viața de zi cu zi, a forței imaginației atunci când trece de faza de wishfull thinking și face corp comun cu propriul nostru corp, respirație și voce, devenind intenție și eliberându-ne de tendințele autosabotante.

 

 

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg

În cele două module formate fiecare din câte trei sesiuni săptămânale, ne vom împrieteni cu câteva resurse de stare de bine care sunt la îndemâna noastră în fiecare clipă:

 

Cu exerciții simple și plăcute, pe care le veți putea relua oricând după atelier, atât în viața personală cât și în cea profesională, vom explora două direcții:

respirația, vocea,atenția,imaginația încorporatăși intenția.

Relaxarea activă

și corpul neutru:

practici de eliberare din tiparele de încordare obișnuite, unele cristalizate în corp încă din copilărie și lecturate de către minte în cheia unor scenarii blocante și epuizante de frică și neîncredere în noi înșine. Vă voi oferi un set de exerciții simple și plăcute pe care le foloseam de obicei în antrenamentul actorilor și dansatorilor. Exerciții selectate cu grijă și care și-au dovedit eficiența. pe care le veți putea repeta după atelier oricând veți dori, dizolvând astfel tensiunile corporale inutile sau pericolul de burnout și stări depresive pe care aceste tensiuni le pot aduce în viețile noastre. Desigur că pentru copiii voștri sau copiii cu care lucrați este foarte important ca aceste antrenamente lejere să devină obișnuință încă de când sunt mici. 

 

 

 

Corp extins și ieșirea din tiparele de victimă:

practici de flexibilizare, forță și încorporare a unui tip de  imaginație constructivă și energizantă, mult mai prietenoasă cu noi decât imaginația criticului interior și ruminațiile ei. Tot cu exerciții simple și plăcute folosite mai ales în antrenamentele orientale ale actorilor, dansatorilor și artiștilor marțiali, ne vom recupera propria imensitate, eliberându-ne din tiparele de victimă menținute în corp, de foarte multe ori, încă din copilărie, pentru a ne trăi viața cu mai multă plăcere, forță și relaxare.

 

 

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg

Crezi că e nevoie de un antrenament pentru fericire, relaxare activă (anti-burnout) și forță (antibullying) în familiile și în grădinițele și școlile din România?
De o educație practică pentru fericire? 
Dacă da, te aștept cu drag să ne antrenăm împreună!

Înscriere

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg
colaj anatomia fericirii.jpg
Acest atelier e rezultatul a peste 20 ani de practici și explorări în zona formelor teatrale orientale și occidentale, dansului contemporan și improvizației, toate combinate cu background-ul în filozofie, științe cognitive și pasiunea pentru noile cercetări și soluții practice legate de moduri de deblocare din automatismele traumei, reziliență prin artă și instrumente simple, la îndemâna oricui în viața de zi cu zi, de post-traumatic growth.
Mai mult
Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg

Testimoniale Anatomia fericirii 

”Pentru mine, Anatomia fericirii este despre conectare, grijă de sine, iubire de sine, iubire de frumosul tău natural, îmbrățișare de univers.”

Bianca Grosu (psihoterapeut)

"Atelierele Adrianei au fost și sunt mereu prilej de bucurie, joacă relaxată, explorare a corpului și-a limitelor lui, a intimității și-a comunității. Practicile ei conținătoare te ajută să respiri plenar și să dai frâu liber imaginației copilului din tine.”

Luiza Alecsandru (mediator cultural)

„Pentru mine Anatomia fericirii a fost o provocare. M-am surprins văzând că îmi place foarte mult. Aveam nevoie de ceva care să mă scoată din cazemata mea mentală. Reverențe voioase din Rîpa.” 

Cătălin Savin (muzician)

Anatomia fericirii, pe cât pare de complicată, pe atât e de simplă. Mi-au plăcut sesiunile Adrianei, pentru că m-au ajutat să fiu prezentă și relaxată indiferent de starea cu care intram în atelier. Ador să dansez, încă mi-au plăcut mult și momentele în care stăteam în constructive rest position. Mulțumesc, Adriana!”

Raluca Bârsan (inginer, Design Thinking Coach @ ULSB D-School)

”O primă mărturisire în seara asta: mi-am forțat coloana cărând ceva foarte greu. Am avut dureri serioase, mai ales în zona lombară. Se întâmpla la prânz. De-a lungul serii am făcut Șarpele ancestral de trei ori și Rest Position de două. De la o sesiune la alta simțeam cum starea se ameliorează. Acum sunt (aproape) ca nou. Senzațional. Îți mulțumesc mult!"

Felician Chiruță (scriitor)

Anatomia fericirii ro baza_edited_edited.jpg

Testimonialele cadrelor didactice cu care am lucrat până acum în alte ateliere:

„Pentru mine, acest atelier a fost super benefic, deoarece am învățat sau am reînvățat să mă joc, cu mine dar și împreună cu ceilalți, am învățat lucruri total noi, am aflat despre oameni cu adevărat implicați în lumea aceasta a educației, ex: sir Ken Robinson, Augusto Boal și alții. Mi-a plăcut stilul tău de a ne arăta diferite forme de improvizație. Eu joc în continuare, în fiecare an pentru alți spectatori (elevii), fiecare zi pentru mine este o provocare, deoarece starea spectatorilor mei se schimbă zilnic (azi înțeleg mai mult, mâine poate mai puțin, azi au chef de oră, de "spectacolul meu", alteori nu).

Am folosit deja câteva din exerciții la orele mele și au prins foarte bine.

Îți doresc proiecte frumoase, zile cu dragoste și zâmbete!”​

Mariana POP, profesoară de matematică

„Participarea la atelierul de improvizație teatrală pentru profesori a fost benefică din două puncte de vedere. În primul rând, a fost utilă ca informație acumulată în vederea propriei dezvoltări personale și a autocunoașterii. În al doilea rând mi-a plăcut practicarea și însușirea unor exerciții ce pot fi propuse mai departe elevilor, exerciții ce promoveză nu doar bunăstarea psihică și fizică, ci și unele valori prosociale, cum ar fi grija față de alții şi coeziunea grupurilor.”​​
Raluca Crișan, psiholog școlar

„Atelierul a fost pentru mine o gură de oxigen dupa ore, pentru că fiecare zi a mea cu copiii este epuizantă. O frumoasă lecție de a depăși eventualele blocaje în mod teatral, dar totuși implicat. O mostră despre cum să mă depărtez de probleme, rămânând totuși aproape de copii (elevi). Cărticica ta, foarte apreciată de copiii mei mai mari, cei din clasa a XII-a, face un tur printre cei cu veleitați actoricești. Mulțumesc pentru șansa de a participa la atelier! ”​
Ionela Moscovici, profesor psiholog

„Aspecte pe care le-am apreciat la atelier au fost:

- ineditul activităților: au fost interesante, noi

- utilitatea activităților

- modul în care ne-ai prezentat activitățile: mimica, gestica pe care le-ai folosit au fost foarte sugestive

- ai creat o atmosferă plăcută de lucru, fără criticism. Am simtit că pot „să mă joc”, că am voie să greșesc și spre surprinderea mea am reușit să improvizez.

Felicitări atât pentru conținutul cursului cât și pentru prestația ta ca și trainer.

Cu recunoștință.”

Anca Buturcă, psiholog

bottom of page