Adriana Chiruta

A T E L I E R E L E
A D R I A N E I C H I R U T A
wellbeing prin improvizație teatrală,
dans liber și mișcare creativă
ediția BUCUREȘTI
Cum ar fi ca viața ta să devină o operă de artă, un spectacol în care să respiri și să joci cu plăcere, ridicându-te spectaculos (cum altfel?) din toate provocările și din toate căderile. S-a întâmplat să mă gândesc la asta câteodată, arta salvându-mi viața de nenumărate ori încă din copilărie, cu lecțiile ei de zbor și de ieșire cu o oarecare grație chiar și din mari suferințe umane.

După deja decenii de practică artistică, pasiune pentru cogniția umană și aprofundare a comportamentului uman cu câțiva mari maeștri ai scenei internaționale, pot să-ți ofer câteva instrumente și antrenamente simple, lejere și deseori amuzante, care exersate fiind pe cont propriu după întâlnirea cu mine, îți pot transforma treptat viața într-o operă de artă și într-un spectacol dezirabil.
Pentru a afla ce ți se potrivește mai mult, te invit să răspunzi cu da sau nu la următoarele 4 întrebări:
1.
Îți este greu să echillibrezi nevoile de relaxare și regenerare cu cele de efort și să transformi propria muncă în plăcere și joc pasionant? Te simți blocată/blocat de vocea criticului interior („nu sunt capabil, nu pot, nu am cum să reușesc”), nepermițându-ți să-ți asculți intuiția și interzicându-ți să ai momente de spontaneitate, de încredere în sine și în ceilalți, de încredere in vreun joc comun, satisfăcător pentru toți?
DECEMBRIE RELAXAT
2.
Consideri că situațiile de bullying, shaming, ghosting ți-au afectat încrederea în propriile abilități și visuri și nevoia legitimă de a trăi într-un mediu social neostil, non-discriminatoriu, în care fiecărei persoane i se permite să înflorească? Ai vrea să schimbi tiparele corporale de victimă cu unele de forță, încredere în sine și relaxare, pentru ca scenele injuste să înceteze?
IANUARIE
ANTIBULLYING
3.
Ți se întâmplă deseori să-ți refuzi nevoile legitime de stare de bine și să te simți captiv în situații personale și profesionale toxice și într-o gamă restrânsă și nocivă de emoții, disociindu-te de complexitatea ta emoțională, cu nu-urile și cu da-urile ei legitime, negându-te și reducându-te la mult mai puțin decât ești? Doar ca să le faci loc altora....
FEBRUARIE EMOȚIONAL
4.
Lucrezi în sistemul de învățământ (cadru didactic, pedagog sau psiholog școlar) și consideri că practicile de respect, grijă reciprocă, corectitudine, cooperare (nu doar concurență) și un leadership atent față de cultivarea talentelor și abilităților fiecăruia ar trebui activate mai mult în școala/liceul/facultatea/țara ta?
85 DE JOCURI TEATRALE
atelier intensiv de improvizație pentru cadre didactice

Dacă ai răspuns cu DA la primele 3 întrebări, ți-am pregătit un pachet de ateliere pentru ca aceste DA-uri să-și păstreze valabilitatea doar pentru trecut, nicidecum pentru prezentul sau viitorul tău.
(RE)OCUPĂ-ȚI SCENA!
antrenament pentru wellbeing prin improvizație teatrală și dans liber
Doar 10 locuri!
3 ateliere a câte 3 ședințe săptămânale fiecare.
33% reducere pentru abonarea la al doilea atelier sau duo la un singur atelier și 44% încrierea duo la două ateliere sau înscrierea individuală la toate cele 3 ateliere.
În zilele de marți
5, 12, 19 decembrie | antiburnout
16, 23, 30 ianuarie | antibullying
13, 20, 27 februarie | corp emoțional
@ AREAL
Anastasie Simu, nr. 2, București




Dacă lucrezi în învățământ și ai răspuns cu DA la întrebarea 4, am pregătit un atelier grozav pentru tine și pentru colegii tăi. Iată despre ce e vorba:
85 de jocuri teatrale
atelier intensiv de improvizație
pentru cadre didactice
Doar 10 locuri!
8 ore de antrenament intensiv și materiale suport de curs, inclusiv Manual de improvizație. 85 de jocuri teatrale
30% reducere pentru abonarea duo (împreună cu încă o persoană), în limita locurilor disponibile.
9, 10 decembrie @ TEATRE/ THEATRES

În 2010 aveam în grupul meu de prieteni două cupluri, fiecare cu câte un copil de 11 ani care trecea printr-un episod depresiv sever. La 11 ani! Mi s-a părut extrem de tristă această precocitate. Cum familiile lor erau destul de iubitoare și atente, am început să cred că una din probleme este școala și lipsa deprimantă de grijă și de respect față de creativitatea și sensibilitatea copiilor. Așadar am decis să public acest manual de improvizație pe care l-am distribuit gratuit în bibliotecile școlilor și liceelor din Cluj-Napoca și am ținut ateliere cu profesori și psihologi doritori să schimbe această situație și doritori să afle cum o pot schimba. Practic, nu doar cu vorbe. Las aici câteva reacții în uma acestor ateliere și îi aștept cu drag pe cei implicați în sistemul de educație, care doresc să sprijine, nicidecum să inhibe, creativitatea și inteligența elevilor și studenților lor, la antrenamentul din atelierul de improvizație dedicat vouă și lor.

Atelierul de improvizație pentru cadre didactice este o explorare a unor moduri de a transforma orele de curs în instrumente de dezvoltare a personalității și creativității elevilor prin intermediul unor jocuri și exerciții de exprimare corporală, vocală, de concentrare, energizare și relaționare cooperantă.
Imaginați-vă cum ar crește copiii antrenați, încă de la vârste mici, în arta și regulile cooperării, în capacitatea de a găsi resurse de relaxare și concentrare chiar și în situații tensionate, în forța de a ieși cu eleganță din situații abuzive, în plăcerea de a urmări complexitatea propriilor emoții, în loc să le nege.
