top of page

Anatomia fericirii / 10 practici antidepresive

Public·3 friends

La fel ca în exercițiul Algele, nu e nevoie să ne încordăm ca și cum ne-ar sta toată lumea pe umeri și ca și cum dacă nu ne-am încorda, totul s-ar prăbuși. Suntem într-un dans continuu cu tot ceea ce ne înconjoară și cu tot ceea ce e în noi. Chiar și când nu facem nimic, când ne odihnim în imobilitate în stările de meditație adâncă, mișcarea e și ea prezentă. Propria respirație ne dansează. Iar respirația e una din cele mai frumoase mișcări, merită să-i acordăm atenție și cât mai mult spațiu, Imaginați-vă ce sculpturi fascinante ar ieși dacă am putea să vedem forma respirației unui om pe parcursul întregii vieți.

Iar când respirația noastră se transformă în sunet are forța de-a transforma anumite lucruri chiar și la distanță, aproape fără efort. Le poate da viață, le face să pulseze, să vibreze sau le poate opri, la fel cum un RAAAA precum cel al unui leu poate duce în freeze ceea e ce e în jur, sau cum o pisică, înfoiată și scoțând sunetele cele mai cumplite de care e în stare, îi poate cuminți pe niște câini fioroși de talie mare.

Unul din cele mai bune sfaturi pentru a nu intra în freeze e nu uita să respiri și să privești în ochi. Permite-ți să ocupi spațiu, să-ți faci loc, dă-ți timp și arată că ești aici. Nu lăsa pe nimeni, nici măcar pe tine, să spună că nu ești aici, în toată imensitatea ta. Chiar dacă ni s-a repetat obsesiv, unora dintre noi, în copilărie, că nu ar trebui să fim deloc, că suntem un accident nefericit, e momentul să nu mai lăsăm pe nimeni, nici măcar pe noi, să ne spunem asta. Întotdeauna când stăm în natură devenim imenși. Iar natura e peste tot. Suntem natură, suntem cer, suntem munți, suntem orice.

Așa că orice amplificare și flexibilizare a corpului, întinderi, posturi de deschidere, ne pot ajuta. Măcar un sfert de oră din când în când, în care să intrăm într-un corp cât mai extins, pentru a nu uita de propria noastră imensitate, poate fi foarte util și poate schimba gustul fiecărei zile cu un gust și cu situații mai plăcute decât de obicei.Pe lângă orice exerciții pe care simțiți nevoia să le faceți pentru a vă flexibiliza și extinde, vă recomand una din cele mai bune serii de amplificare corporală, ba duan jin cu maestrul shaolin preferat 🐥

Despre

Un laborator al bucuriilor simple, un spațiu virtual de întâ...

Prieteni

bottom of page